Den glömda gruppen som faktiskt hjälper skolan att fungera i vardagen!

Årets Vikarie är en utmärkelse där Pedagogpoolen uppmärksammar de lärarvikarier som har gjort en extra stor och betydelsefull insats på förskolor och skolor runt om i Sverige. Härom kvällen var det dags att för nionde året i rad dela ut utmärkelser. 

Maja Eneström, 19 år, från Enebyberg tog emot hedersomnämnande för Årets Elevassistent.

– Jag älskar att jobba med barn då jag brinner för att lära ut och se barnen utvecklas. Jag blir tårögd ibland när någon av barnen jag möter har lyckats med något som vi tillsammans har jobbat med länge. Alla barn oavsett vilka särskilda behov de har kan lära sig och kan lyckas, det motiverar mig i mitt arbete som elevassistent. Det känns verkligen jättekul att få detta pris som en uppskattning för det jobbet jag gör, säger Maja.

Juryns motivering för Årets Elevassistent lyder: Som elevassistent och resursperson till barn med särskilda behov spelar Maja en viktig roll i elevernas vardag. Med sitt flexibla och engagerade arbetssätt skapar hon en social och trygg miljö. Med sin punktlighet och pålitliga närvaro är hon mycket uppskattad av personalen på skolan och Pedagogpoolen. En elevassistent att lita på!

Karl-Erik Strand från Vasastan tog emot hedersomnämnande för Årets Senior.

– Jag är jätteglad över det här priset. Det är så vansinnigt roligt att få jobba i skolan. Inget annat jobb ger så mycket positivt tillbaka. Det är utan tvekan det roligaste jobb jag har haft!”, säger Karl-Erik.

Juryns motivering för Årets Senior lyder: Med Karl-Eriks stora engagemang och intresse för skola och undervisning är han en favorit bland elever och personal. Med sin gedigna erfarenhet av såväl livet som näringslivet delar han med sig av sin kunskap och bidrar till att skapa en positiv stämning i klassrummet. En sann förebild och inspiratör!

Det är förskolor och skolor som har nominerat vikarier. I juryn sitter Karin Jordås, generalsekreterare Mentor Sverige, Emma Rydell, bemanningschef Pedagogpoolen och Peder Hagen, VD Pedagogpoolen.

Det är förskolor och skolor som har nominerat vikarier som har uppfyllt kriterierna för Årets Vikarie. I juryn sitter Karin Jordås, generalsekreterare Mentor Sverige, Emma Rydell, bemanningschef på Pedagogpoolen och Peder Hagen, VD Pedagogpoolen.

Syftet med utmärkelserna är att skapa ett intresse kring vikten av vuxna förebilder i skolan och vikariens betydelsefulla roll.

– Samtidigt vill vi hylla Pedagogpoolens alla fantastiska vikarier. Vi strävar efter att ständigt utveckla vår verksamhet. För oss är det viktigt att hela tiden ställa höga krav på oss själva när det gäller utveckling, trygghet, kvalitet och att inspirera vår personal att vara goda förebilder, säger Peder Hagen, VD Pedagogpoolen.

Totalt 40 av de 1200 vikarier, som under 2016 arbetat på skolor och förskolor genom Pedagogpoolen, blev nominerade till Årets Vikarie. I tider av lärarbrist bör de som träder in och bidrar till att den dagliga verksamheten kan fortgå, självklart uppmärksammas. Behovet av personal i skolan är fortsatt stort och ett uppdrag som måste tas på största allvar. Därför är det viktigt att uppmärksamma goda förebilder på området.

Har du en kollega som arbetar som vikarie på din arbetsplats? Dags att visa uppskattning där det fungerar bra…