Code is Poetry! En magisk timma och ni har allt att vinna! 7-13 december.

Då är vi här! Hour of Code är ett tillfälle att avmystifiera programmering och visa att vem som helst kan lära sig grunderna! Så här går det till:

”Anybody can host an Hour of Code anytime, but the grassroots campaign goal is for tens of millions of students to try an Hour of Code during December 7-13, in celebration of Computer Science Education Week. Is it one specific hour? No. You can do the Hour of Code anytime during this week. You’re welcome to split up the Hour of Code into multiple sessions so long as your students finish the Hour of Code tutorial. Just do whatever works best for you and your students. (And if you can’t do it during that week, do it the week before or after)”.

Under denna vecka kan du tävla med ditt bidrag! Nu vill vi på Horisonten se hur det ser ut i Sverige och i våra klassrum?! Därför utlyser vi på redaktionen i år en inspirationstävling med anledning av Hour of Code. Dokumentera och publicera ert arbete via Facebook,  Instagram eller Twitter och tagga med #Horisontenio. De 5 bästa bilderna/filmerna publiceras i en egen artikel i magasinet www.horisonten.io! Den mest inspirerande bilden vinner dessutom ett pris! Så sätt igång och börja ladda, ni är här för att vinna och dela med er av ert goda arbete. Vi ser fram emot att följa er. Sprid till era kollegor runtom i Sverige så att vi får möjlighet att visa upp många spännande projekt!