Förstoringsglaset på kommuner och strategier för utveckling

Horisonten har under kommande veckor fokus på hur olika kommuner arbetar med skolutveckling och lärande. Först ut är Mölndals kommun och lärandepodden där del 1, rapport från modermålsenheten gjorde entré i fredagens utgåva!

Vi återger framgångsrika strategier, belyser inspirerande exempel från daglig verksamhet och medverkar på så sätt till att sprida ett kollegialt lärande svenska kommuner emellan. Ett område som många hanterar nu och arbetar fram strategier kring är hur nyanlända skall integreras i den dagliga skolverksamheten. Här bidrar SKL med ett webbaserat material som syftar till att utgöra stöd i planering och genomförande.

Klicka här för att ta del av webbmaterialet från SKL

Arbetar du i en kommun med tydliga strategier där arbetet fungerar väl? Vill ni berätta om er verksamhet? Kontakta redaktionen: annica.anderson@horisonten.io

Vi hörs!